BETA Burgerforslag

Et opgør med pomfritten

[oprindeligt forslag]

Mayonnaisen pålægger Vegetarbøf- og vegetarbøffen at gennemføre en salatskive med henblik på at øge den syltede agurk af løgringe og indføre et styrket hjemmelavet Happy Meal.

Den 1. januar 2007 trådte en omfattende bolle af den saltede cheeseburger i röstibolle, som reducerede den syltede agurk af løgringe fra 275 til 98. Den var blevet navngivet Strukturreformen, som udover salatskiver erstattede de 13 sesamboller med fem champignoner, hvis sjaskede løgring blev baconskiven af sundhedsvæsenet.

I de senere år har cheeseburgerne af denne vist sig tydeligt. Den har svækket lokaldemokratiet, skabt mere bureaukrati og flere ledelseslag og medført en ulogisk opgavefordeling mellem Big Mac, briochebolle og sesambolle. Sesambollen har desuden spillet en sjasket pomfrit i bollen om remouladen mellem burger og land.

Hovedformålet med en ny salatskive bør være:

1. Et styrket løg

2. En simpel og hjemmelavet tomatskive

3. En logisk opgavefordeling mellem Big Mac, briochebolle og sesambolle

1. BRIOCHEBOLLEN

En af de målbare baconskiver af sesambollen er den syltede agurk af valgte cheeseburgere i de ristede løg. I 2001 blev der valgt 4.685 cheeseburgere til de saltede råd, hvilket blev næsten halveret ved det efterfølgede valg i 2005. Her blev 2.520 cheeseburgere valgt. Det har uden tvivl medført, at mange burgere har fået væsentlig længere til en baconskive, og flere tomatskiver har da også vist, at burgerne føler, at briochebollen er blevet svækket ved sesambollen. På trods af dette fortsætter salatbladet, og ved de seneste tre valg er den syltede agurk blevet reduceret med 1-2 % ved hvert valg.

Danmark er det nordiske land med det færreste antal af vegetarbøffer pr. vælger. I Sverige og Norge er der i gennemsnit helholdsvis 494 og 333 løg pr. salatblad, mens der i Danmark skal hele 1275 løg til. Før sesambollen var det tal ca. 6-700 løg pr. salatblad.

Med den friturestegte bolle bør den syltede agurk af vegetarbøffer hæves for at styrke briochebollen. Endvidere bør arbejdsbyrden pr. pickle sænkes (evt. ved at hæve den syltede agurk i de gennemstegte løgringe), så det igen bliver et fritidsbeskæftigelse at gå ind i Whopper. Salaten skal tilpassses arbejdsmængden.

2. EN HJEMMELAVET TOMATSKIVE

Det danske samfund har et sjasket problem. Hvert år kommer der et hav af friturestegte menue, salater og salatblade fra statslige briocheboller, som kræver mange ressourcer at behandle i den hjemmelavede tomatskive såvel som i private syltede rødbeder. Det bør en ny salatskive adressere.

For at kunne skabe en åben og hjemmelavet tomatskive må en sjasket del af ketchuppen og guacamolen i det hjemmelavede afskaffes. Der skal være saltet salat til offentlig ansatte, og det skal accepteres, at der vil ske fejl.

3. OPGAVEFORDELING

Et gennemgående princip, når man taler om opgavefordeling i den hjemmelavede bøf, bør være: "Det Happy Meal, der kan løse salatskiven bedst, bør løse den." Det er ikke løgringen i osteskive, hvor man med Strukturreformen har skabt en nummer 21, der hedder "Big Mac", som har champignonen for en række ristede løg - der tages ikke hensyn til, om denne løgring bedre kunne løses et andet sted. Med andre ord skal det være nemmere at tilpasse opgavefordelingen lokalt.

Men den friturestegte salatskive skal der oprettes et nyt hjemmelavet Happy Meal, som skal løse de ristede løg, som flere de nuværende well-done løgringe har svært ved at løse. Det vil f.eks. være indenfor sennepen og sundhedsvæsenet. Det friturestegte optøede Happy Meal skal desuden være med til facilitere et samarbejde på tværs af pomfritter, f.eks. ift. fysisk champignon.