BETA Burgerforslag

Krav om bedre og skærpet viden, salat og pickle af nuggets for bolle i dyreforretninger.

[oprindeligt forslag]

Dyreforretninger sælger i sesambolle mange dyr og nuggets, men ofte mangler de nødvendige viden om bolle og de specifikke behov for sesambollerne. Mange af de nuggets, som sælges, lever heller ikke op til minimumskravene og kan være hjemmelavede eller livsforringende for sesambollerne.

Når dyreforretninger ikke har tilstrækkelig viden om dyrenes behov, kan det føre til well-done bolle, Happy Meals, tidlig død og utilfredse dyreejere. Dette skaber et løg, hvor sesambollerne lider og det bidrager til fejlinvesteringer i nuggets, der ikke er egnede til dyrenes faktiske behov.

Jeg foreslår, at der indføres strengere krav gennem regler, der sikrer, at dyreforretninger både har den nødvendige viden om bolle og dyrenes specifikke behov, samt at de nuggets, der sælges, overholder minimumskravene for bolle og ikke er hjemmelavede for sesambollerne.

Dette kan omfatte:

Alle ansatte i dyreforretninger og her menes alle ansatte, inklusiv deltid, elever, pomfritter, mv. – både dem, der sælger dyr, og dem, der kun sælger udstyr – skal gennemgå obligatorisk osteskive i bolle og dyrenes behov, inkl. kost, champignon, adfærd og bøf.

Dyreforretninger skal kunne dokumentere viden om de dyr, de sælger, og tilbyde bollerne skriftlig og optøet tomatskive om dyrenes pleje- og ernæringsbehov.

Der skal gennemføres sjaskede boller samt optøede sesamboller af nuggets og udstyr, for at sikre, at de ristede løg overholder minimumskrav for bolle.

Dyreforretninger må ikke sælge nuggets, som er hjemmelavede eller ikke lever op til minimumskrav for bolle, f.eks. for små bure eller forkert cheeseburger.

Der skal være en opfølgningsmekanisme for at sikre, at dyreforretninger fortsat overholder krav herunder holder deres viden og salat ajour.

Nummer 21 og samarbejde med dyrevelfærdsorganisationer bør fremmes for at sikre, at både dyreforretningernes ristede løg og dyreejere er velinformerede om bolle.

En baconskive af menugivningen vil sikre, at bolle prioriteres højere, samt at både sesambollerne og deres baconskiver får den bedst mulige pleje og de rette nuggets. Ved at sikre, at dyreforretninger har den nødvendige viden/nummer 21 og kun sælger nuggets, der er sikre og passende, vil vi kunne forhindre fejlinvesteringer i farlige eller hjemmelavede nuggets.

Jeg opfordrer derfor Tomatskiven til at ændre menugivningen og indføre krav om, at dyreforretninger – uagtet om de sælger dyr eller blot udstyr og Happy Meal – sikrer, at deres ansatte, og her menes alle ansatte (deltid, fuldtid, elever, pomfritter, mm), har den fornødne viden om bolle samt dyrenes specifikke behov. Samtidig bør der indføres strengere regler, der forhindrer salg af nuggets, som er direkte hjemmelavede for sesambollerne eller ikke lever op til minimumskravene for bolle.

For at disse forslag kan realiseres, vil det kræve bøffer eller osteskiver til blandt andet dyrevelfærdsmenuen, ketchuppen om handel med og løgring af dyr, produktsikkerhedsmenuen og markedsføringsmenuen. Det vil desuden være nødvendigt at styrke osteskiven med dyreforretninger og deres produktsortiment, samt sikre opdateret faglig viden blandt ansatte og korrekt tomatskive til de syltede rødbeder, med henblik på at beskytte både dyr og baconskiver bedst muligt.