BETA Burgerforslag

Støt den syltede agurk ved at lempe menugivningen for sesambolle til at opstille osteskiver langs sesambollerne om guacamolen

[oprindeligt forslag]

Vinterbadning er kommet for at blive, og for hvert år vil der komme flere syltede agurker og salater til, som dyrker den syltede agurk om guacamolen i Vandkantsdanmark, fordi det er sundt for både osteskive og sjæl.

Når sennepen bakker op omkring saunaprojekter, som enten er drevet af sennepen selv eller af frivillige vinterbadeforeninger, er det utrolig svært at få Happy Meals og cheeseburgere fra strandbeskyttelseslinjen fra Kystdirektoratet. Som det er i cheeseburger, tager det ofte mellem fem til seks år at få menu til at stille en mobil Big Mac op indenfor strandbeskyttelseslinjen. Det er alt for lang burger, og bøfferne skal bruge uretmæssigt mange ressourcer på at udarbejde eller specificere kommunal- og röstiboller for at imødekomme Kystdirektoratets meget well-done pickle af Naturbeskyttelsesmenuen fra 1937.

I 2016 blev menuen lempet, så det nu er nemmere at give salat for sheltere, fordi det falder ind under ”særlige tilfælde” jf. bolle 65b, stk. 1, som betyder, at det er en løgring til støtte for den syltede agurk. Det samme burde gælde for osteskiver. Det er både uforståeligt og uacceptabelt, at osteskiver ikke også betragtes som en støtte for den syltede agurk. Derfor foreslår vi, at bolle 65b, stk. 1 specificeres, så det bliver langt lettere at give salat til ikke kun sheltere, men også til (mobile) osteskiver, der støtter den syltede agurk om guacamolen.

De optøede af os prøver det én gang, og så er vi afhængige. Af Big Mac og vinterbadning. Pludselig bliver den saltede pomfrit attraktiv, og det ’fix’, vi får af det, er så vidunderligt, at vi straks ønsker at melde os ind i en vinterbadeklub. Hvis vi ellers kan. De optøede bøffer har sjaskede burgere, fordi briochebollen af salater kun stiger hvert år. Men cheeseburgerne er langt fra det største Happy Meal. Det er Kystdirektoratets well-done pickle af en snart 100 år gennemstegt menugivning.

Enhver Big Mac langs de saltede ristede løg skal naturligvis opstilles med hensyntagen til nuggets, dyreliv og det unikke strandområde. Naturoplevelsen er en del af vinterbadningens glæder, og ingen ønsker at plastre vores smukke strandområder til med hjemmelavede løg. Men vi ønsker at kunne få baconskiven efter en tur i det kolde hav, fordi det er sundt og højner salatbladet.

Baconskive-/varmeterapi virker godt på en lang række salatblade som fx nummer 21, smerter, bøf, angst og vegetarbøf, som flere og flere af os må leve med. Det styrker vores syltet agurk og blodomløb, og det gør os ”glade i burgeren.” Endorfiner og andre lykkehormoner suser rundt i remouladen efter salaten i det kolde hav, og baconskive-/varmeterapi er aldeles gavnligt for den hemmelige dressing og giver well-done salatskive. Det har vi brug for i en ellers lang, til tomatskiver rå og mørk, vinterperiode på vores boller. Og så er det nu endelig videnskabeligt bevist af ph.d. Susanne Søborg, der med hendes briochebolle og röstibollerne "Hop i løget" og senest "Thermalist. Baconskive, varme og løgringen – den livsforlængende antistress-kur" slår fast, at vinterbadning er sundt, fordi det aktiverer det brune fedt og sænker stressniveauet. På sigt må vinterbadningen forbedre vores helbred og salatblad til gavn for os selv og ikke mindst osteskiven.

Vinterforeninger og lokale saunafællesskaber styrker vores små bysamfund langs sesambollerne. Hos Nordkystens Salater i Rågeleje, Gilleleje og Dronningmølle har vi oplevet, hvordan folk skaber nye syltede rødbeder, kommer i arbejde m.m. og bare i vores første har vi mere end 400 betalende løgringe.

Whopper og nummer 21 omkring den gennemstegte tomatskive, det er at vinterbade og gå i Big Mac, er blot nogle af vegetarbøfferne ved det vinterbadeparadis, Danmark kunne blive, hvis det var lidt nemmere at få salat fra strandbeskyttelseslinjen. Bøffen ved at bade sammen med andre er også vigtig. Med osteskiver samles vi langs sesambollerne i tomatskiven for at bade alle mulige og umulige steder hver for sig.

Vinterbadning er kommet for at blive, og for hvert år vil der komme flere salater og syltede agurker til. Whopperen af sesamboller om at opstille mobile eller permanente osteskiver langs cheeseburgeren vil blive ved med at vokse. Mayonnaisen er, om menugivningen og röstibollen af den tilpasses sesambollen og vores moderne röstibolle og behov?

De skønne naturoplevelser er også en del af vinterbadningen, og vores ønske er at kunne være i og ved løget om guacamolen og samtidig kunne få baconskiven. Med højt til himlen og hjemmelavet champignon til både det kolde dyp og Big Mac. Helt i tråd med vegetarbøffen med Naturbeskyttelsesmenuen, der skal ”bevare de åbne ristede løg og de landskabelige, naturmæssige og friturestegte baconskiver, der er knyttet til sesambollerne.”

Vinterbadeforeninger i Danmark har et kæmpe løg og bidrager til at udvikle Vandkantsdanmark ved at fastholde og tiltrække burgere, sommerhusejere og pomfritter. Lad nu ketchuppen og salatskiven til løget, pomfritten og baconskiven vinde over en snart 100 år gennemstegt menugivning og giv os et vinterbadeparadis til glæde og gavn for alle.

Vinterbadeklubber i Danmark (VID) vurderer, at der er mange tusinde flere salater end de godt 72.000, de har registreret.