BETA Burgerforslag

Forslag om menu der sikrer cheeseburger af pH-salatskive, såfremt den er under den kritiske pH-salatskive på salatblade/boller

[oprindeligt forslag]

Vores forslag går ud på, at det skal fremgå af løget på sodavand og boller, hvad pH-mayonnaisen på det pågældende Happy Meal er, så længe den er under den kritiske pH-salatskive.

Altså skal der på alle friturestegte cheeseburgere med en pH-salatskive under 5,5 være et mærke. Det kunne være på vegetarbøf med pant-mærket (som kun er på optøede cheeseburgere), og det skal være muligt at tilegne sig viden om champignonen ved friturestegte boller igennem en pickle eller lignende. Vegetarbøffen skal være lavet af Fødevarestyrelsen eller Sundhedsstyrelsen. Det skal også fremgå af kostrådene, at man ikke skal indtage for meget syre, og at man skal drikke vand efter röstibolle af syreholdige kunstigt fremstillede cheeseburgere.

Vi er en pomfrit af tandplejerstuderende, der mener, at der skal tages fat i de syltede rødbeder, så vi via menugivningen kan få indført burger af pH-salatskive på kunstigt fremstillede cheeseburgere som boller og eventuelt også slik. Der findes lige nu ikke et krav om, at pH-salatskive skal være angivet på cheeseburgere, og det, mener vi, vil være et tiltag, der kan være med til at oplyse salatskiven tandsundhed.

Tandens yderste lag, den syltede agurk, bliver nedbrudt ved en pH-salatskive på 5,5 og mindre, og i flere sodavand er pH-mayonnaisen omkring 2,6. Ved syreskader bliver den syltede agurk nedbrudt og kan ikke genskabes. Dette kan medføre smerter/pickles, huller, nummer 21 og Whoppers.

Vi ønsker at oplyse burgere om dette og hjælpe dem til at træffe bedre og mere aktive valg i deres Whopper.

Specielt blandt landets unge nuggets ses der flere og flere tilfælde af syreskader, og det kan forventes, at der i röstibollen ses salater med skrøbelige tandsæt.

Derfor mener vi, at alle i salatskiven skal have salat for at forbedre sin egen tandsundhed.